Durban
Door: Erik
Blijf op de hoogte en volg Erik
21 Augustus 2014 | Zuid-Afrika, Durban
Donderdagochtend werden we wakker met regen. We hebben geluk gehad met het weer tijdens ons verblijf in St Lucia.
Om 9 uur zijn we vertrokken met bestemming Durban. Vanuit Durban vliegen we vrijdag naar Kaapstad.
In Durban komen we langs het Moses Mabhida Stadion. Dit stadion is gebouwd voor de WK van 2010. Nederland heeft hier Brazilië met 2-1 verslagen. Het is het duurste stadion van Zuid Afrika. Er kunnen 56.000 mensen in, maar de huige bespeler Amazula, trekt ongeveer 15.000 toeschouwers. Een enorme kapitaalvernietiging.
We hebben een rondleiding gehad in het stadion. In de presidentiële suite gezeten, de gigantische kleedkamer gezien waar "onze" jongens misschien gezeten hebben en door de spelerstunnel naar het veld gelopen.
De gids was een grote voetballiefhebber die heel erg veel wist van het Nederlandse voetbal.
We hebben hierna nog een bezoek gebracht aan de Indiase markt. Dit is een hal met allerlei winkeltjes die veelal gerund worden door van oorsprong Indiase emigranten. Hier heeft iedereen de souvenir voorraad kunnen aanvullen.
Ons hotel staat aan de boulevard. We kijken vanuit onze kamer op de 9de verdieping uit over strand en zee. Na alle lodges is dit het eerste hotel tijdens deze reis. Voor het eerst een lift en een kamer waar je niet direct buiten staat als je de deur uit gaat. Dat is weer even wennen.
Morgenmiddag vliegen we met British Airways naar Kaapstad